Nový Průvodce nejlepšími víny České republiky vám usnadní cestu za vínem

Publikace, která bude každoročně přinášet přehled o nejlepším českém a moravském víně a vinařích, vyšla letos poprvé. Za projektem stojí redakce časopisu WINE & Degustation v čele se šéfredaktorem Michalem Šetkou, a také tým zkušených someliérů.

Ačkoliv festivaly otevřených sklepů probíhají průběžně celý rok, stalo se září oblíbeným měsícem k cestování za vínem, a nejen proto že pobublává burčák a vinice se s každým podzimním dnem nádherně barevně proměňují.

Kam se vrtnout a kde ochutnat ta nej vína vás navede nová publikace vzešlá z redakce časopisu WINE & Degustation Průvodce nejlepšími víny České republiky. Možná namítnete, že regály v knihkupectvích knihami a brožurami o vínech přímo překypují… Důvodů, proč sáhnout právě po tomto autorském počinu je ale hned několik.

Jde o první pravidelně vydávaný průvodce víny a vinařstvími inspirovaný obdobnými zahraničními prestižními průvodci jako je například francouzský Le Guide des Meilleurs Vins, rakouský Falstaff nebo italský Gambero Rosso apod. Bude vycházet každoročně v češtině a v angličtině hned na začátku léta, aby mohl plnit svoji roli v turistické sezóně.

Objektivita zaručena: Autorský tým je sestavený z respektovaných odborníků, z nichž nikdo není propojen z žádným vinařem nebo vinařstvím. Tvoří jej Michal Šetka – šéfredaktor WINE & Degustation a degustátor mnoha prestižních zahraničních i tuzemských vinařských soutěží, Ivo Dvořák – viceprezident Asociace sommelierů České republiky a držitel mnoha prestižních ocenění, Jakub Přibyl – současný trojnásobný nejlepší sommelier České republiky a vicemistr z Evropského poháru sommelierů, Roman Novotný – sommelier Michelinem oceněné restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, Richard Süss – head sommelier společností MAKRO/METRO, který do projektu přinese pohled významného obchodníka s tuzemskými víny všech cenových kategorií.

Výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího z aktuálního portfolia jednotlivých vinařů zastoupených v průvodci. Tým oslovil 604 českých moravských vinařství, z nichž se do publikace „probojovalo“ 191. Kritériem bylo jediné – kvalita vína. Výběr vín a vinařství trval nepřetržitě více než půl roku a během této doby sommelieři ochutnali, a to každý a několikrát, více než dva tisíce vzorků vín. V průvodci pak najdete výsledek jejich důkladné degustace - 1500 hodnocených bílých, růžových, červených i šumivých vín, která jsou rozdělena dle jednotlivých vinařských oblastí a podoblastí.

Publikaci seženete v obchodech s knihami, ale také ve vinárnách, vinotékách, distrilbuční síti časopisu WINE  & Degustation či turistických centrech, také přímo v mnoha vinařstvích. Stojí 249 Kč a objednat si ji můžete i na info@w-d.cz. Na trhu bude do jara příštího roku.

Napsat komentář

css.php