Hummus z červené řepy
Sotva jsme skonzumovali poslední loňské bulvy téhle kulaté černo-červené čarodějky, na trzích se objevily mladé, šťavnaté, ideální na saláty. Z loňské sklizně jsem ale ještě naposledy vykouzlila pomazánku ve stylu hummusu, která slavila úspěch i u totálních odpůrců červené řepy. Není to nic složitého a chutná královsky.
Budete potřebovat:
- 450 g červené řepy (cca 4 bulvy)
- olivový olej
- sůl
- 2 polévkové lžíce tahiny pasty
- 2–4 stroužky česneku
1. Řepu dobře omyjte, neodkrajujte z ní ani řapík ani kořínek (aby vám nepustila šťávu) a uvařte ji doměkka. Ideálně v páře, ale klidně i ve vodě.
2. Nakrájejte ji na kostičky a rozmixujte ponorným mixérem.
3. Přidejte všechny ingredience a dobře promíchejte.
S opečeným toustem je to mňamka a zdravá a chutná večeře.
Z mlsného zápisníku Martiny H.