Hummus z červené řepy

Sotva jsme skonzumovali poslední loňské bulvy téhle kulaté černo-červené čarodějky, na trzích se objevily mladé, šťavnaté, ideální na saláty. Z loňské sklizně jsem ale ještě naposledy vykouzlila pomazánku ve stylu hummusu, která slavila úspěch i u totálních odpůrců červené řepy. Není to nic složitého a chutná královsky.

Budete potřebovat:

  • 450 g červené řepy (cca 4 bulvy)
  • olivový olej
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce tahiny pasty
  • 2–4 stroužky česneku

1. Řepu dobře omyjte, neodkrajujte z ní ani řapík ani kořínek (aby vám nepustila šťávu) a uvařte ji doměkka. Ideálně v páře, ale klidně i ve vodě.

2. Nakrájejte ji na kostičky a rozmixujte ponorným mixérem.

3. Přidejte všechny ingredience a dobře promíchejte.

S opečeným toustem je to mňamka a zdravá a chutná večeře.

 

Z mlsného zápisníku Martiny H.

 

Napsat komentář

css.php